Restaurering og rehabilitering

Byggmester Jermund Godøy utfører restaurering og rehabilitering av hus i Bergen. 

Vi har lang erfaring med store og små oppussingsprosjekter. Skal du rehabilitere hele leiligheten eller huset ditt, eller pusse opp deler av det, ordner vi det for deg.

Har du et gammelt hus du ønsker å bevare i original stil? Har huset fått manglende med vedlikehold de siste årene? Ved rehabilitering og restaurering bytter vi ut ødelagte deler ut med nye kopier i friskt materiale. At restaurering foregår på riktig måte, er svært viktig. Uerstattelige verdier går ofte tapt dersom man ikke vet hva man har med å gjøre, eller hvordan man skal behandle bygningen. Vi har lang erfaring innen restaurering og rehabilitering av hus i Bergen.

Innen rehabilitering og restaurering gjør vi følgende:

  • Vi utfører både innvendig og utvendig rehabilitering til kunder i Bergen og omegn
  • Gir råd og veiledning og ikke minst hjelp i prosessen, så man er sikker på at alt er gjort riktig med tanke på økonomi, effektivitet og gjennomføring av prosjektet
  • Legging av gulv. Vi utfører maling, pussing og nylegging av gulv, og har lang erfaring med dette.
  • Utskiftning av vinduer. Har du et eller flere eldre vinduer som er modne for fornying? Byggmester Jermund Godøy skifter alle typer vinduer, rimelig og effektivt.
  • Utskiftning av kledning. Vi rehabiliterer og skifter husets utvendige kledning for deg. Vi monterer kledningen til avtalt tid og pris. Dersom du ønsker det, kan vi skaffe til veie ferdig grunnet kledning. På denne måten er det mindre sjanse for at kledningen blir skadet dersom det regner før du har fått malt den.
  • Utskiftning av dører Byggmester Jermund Godøy monterer alle typer dører, som blant annet ytterdører, terrassedører, branndører og lyddører.
  • Taktekking Uten et tett tak vil huset bli ødelagt relativt fort. Det vil oppstå lekkasjer som fører til råteskader, og alt skadet materiell må skiftes ut. Dette er dyrt, og dekkes ikke av vanlig innboforsikring.
  • Å restaurere en bygning vil si å helt eller delvis tilbakeføre den til en tidligere tilstand. Mange hus er gjennom årene blitt modernisert og tilført detaljer som ikke står i stil med byggeperioden. Om drømmen er orginale trekk og autentisk stil, da vil restaurering være et godt alternativ.

Større restaurerings og rehabiliteringsprosjekter i Bergen

Ved å foreta en enkel befaring, kan vi hjelpe deg å fastslå hvilke deler som eventuelt må skiftes ut. Mange eldre boliger i dag når ikke opp til dagens krav om varmeisolasjon, ventilasjon og oppvarming. Også elektriske anlegg og sanitære rør kan være utdatert. Mange velger å rehabilitere boligen for en bedre levestandard. Boligen blir samtidig mer energieffektiv, som er med på å kutte kostnader til blant annet oppvarmning. Skal du i gang med et stort restaurering og rehabiliteringsprosjekt er det viktig å tenke helhet og flere fag. Vi samarbeider med rørleggere og elektriker og kan levere totalentreprise på prosjekter i Bergen.

En ansvarlig håndverker

Vi har ansvarsrett, sentralgodkjenning, byggeleder og mesterbrev. Vi er ansvarlige og sørger for at jobben vi utfører er etter alle lover og forskrifter. Vi sørger også for at din bolig eller bygg følger dagens standarder og forskrifter. Vi kan rådgi deg slik at din bolig er trygg og kan gi deg optimal levekomfort.

Har du et prosjekt og bor i Bergen og omegn – Ta kontakt med oss.
Vi kan vise til mange fornøyde kunder i Bergen